26. redna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet Republike Slovenije se je na 26. seji v sredo, 25. 2., med drugim seznanil z delovnim programom Evropske komisije za leto 2015. Državne svetnice in državni svetniki so obravnavali in tudi podprli pobudo za spremembe in dopolnitve skupine treh zakonov, ki omogočajo izločitev Slovenske turistične organizacije iz Agencije Spirit in njeno nadaljnje samostojno delo.

-- video placeholder --

Državni svetniki so tudi podprli pobudo za sprejem zahteve za oceno ustavnosti 4. člena Zakona o določitvi volilnih enot za volitve poslancev v Državni zbor in več členov Zakona o volitvah v Državni zbor.

-- video placeholder --

Med pobudami in vprašanji državnih svetnic in svetnikom so med drugim obravnavali pobudo za širitev izvajanja državnega presejalnega programa DORA na Goriško in pobudo za dopolnitev uredbe o okoljski dajatvi za onesnaževanje okolja zaradi odvajanja odpadnih voda. Ob koncu so sprejeli tudi poročilo o delu Državnega sveta za leto 2014. V videoposnetkih si lahko ogledate celotno sejo in izjave z najpomembnejšimi poudarki iz seje, ki so jih podali predsednik Državnega sveta, Mitja Bervar in državni svetniki: Oskar Komac, Rajko Fajt in mag. Peter Požun.

Copyright 2013, Vse pravice pridržane