28. redna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet Republike Slovenije se je v sredo, 15. aprila 2015, sestal na svoji 28. redni seji. Med drugim je obravnaval Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o slovenskem državnem holdingu ter ga na predlog pristojne Komisije za gospodarstvo, obrt, turizem in finance ni podprl.

-- video placeholder --

Državni svetniki so obravnavali tudi Predlog zakona o spremembah Zakona o kolektivnem dodatnem pokojninskem zavarovanju za javne uslužbence in ga podprli. Podprli so tudi Predlog zakona o spremembi Zakona o kmetijstvu.

-- video placeholder --

Na dnevnem redu je bila tudi pobuda državnega svetnika Branka Šumenjaka za dopolnitev Ustave Republike Slovenije z osnutkom ustavnega zakona o dopolnitvi Ustave Republike Slovenije glede omejitve pasivne volilne pravice in pobuda za nadaljevanje zakonodajnega postopka, ki se nanaša na spremembo zakonodaje v zvezi s prenehanjem mandata pravnomočno obsojenim funkcionarjem. Državni svetnik Šumenjak je pobudo na seji umaknil, saj meni, da bi Državni svet o ustavni materiji moral odločati z velikim soglasjem, ki pa ga ni bilo že v času obravnave pobude v interesnih skupinah.

Copyright 2013, Vse pravice pridržane