30. redna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet Republike Slovenije se je v sredo, 10. 6., sestal na svoji 30. seji in ob začetku opravil volitve predsednika in podpredsednika Državnega sveta ter volitve predsednikov, podpredsednikov in članov komisij Državnega sveta ob izteku prve polovice V. mandata Državnega sveta.

Na tajnih volitvah so državne svetnice in državni svetniki za predsednika Državnega sveta znova izvolili Mitjo Bervarja, za podpredsednika pa državnega svetnika Branka Šumenjaka, ki je tako na tem mestu zamenjal mag. Stojana Binderja. Nato so potrdili tudi predlagano sestavo komisij ter predsednike in podpredsednike.

-- video placeholder --

V nadaljevanju seje so državni svetniki prisluhnili predstavitvi Predloga usmeritev za pripravo Energetskega koncepta Slovenije. Predstavil ga je minister za infrastrukturo Peter Gašperšič. Obravnavali so tudi predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2014 in 2015. Državni svet dopolnjenega predloga ni podprl.

-- video placeholder --

Na dnevnem redu je bila tudi obravnava predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o trgovini, ki ga državni svetniki tudi niso podprli. Predlog zakona o davčnem potrjevanju računov tudi ni dobil podpore državnih svetnikov. Ob koncu je Državni svet obravnaval pobudo za sprejem zahteve za oceno ustavnosti prvega odstavka 85. člena Zakona o sodiščih in pobudo sprejel.

Copyright 2013, Vse pravice pridržane