31. seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet Republike Slovenije se je v sredo, 1. julija sestal na svoji 31. seji. Državni svetnice in svetniki so se tokrat v okviru tradcionalne terenske seje sestali v Moravskih toplicah. Med drugim so obravnavali Predlog zakona o fiskalnem pravilu (druga obravnava) in ga podprli. Tudi Predlog Odloka o strategiji upravljanja kapitalskih naložb države je dobil podporo.

-- video placeholder --

Na dnevnem redu seje sta bila tudi dva predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini, eden po skrajšanem in drugi po nujnem postopku. Zaradi vsebinsko podobne materije predlaganih zakonov in glede na dejstvo, da je matični odbor Državnega zbora za finance in monetarno politiko združil vsebini obeh zakonov v enega (hibrid) in pripravil poročilo k Dopolnjenemu predlogu zakona, je Državni svet predstavitev, razpravo in glasovanje opravil skupaj ter predlog podprl. Podpore sta bila deležna tudi Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o Skladu kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije ter predlog Zakona o agrarnih skupnostih.

-- video placeholder --

Državni svet se je seznanil tudi s poročilom o delu Inšpektorata Republike Slovenije za leto 2014 in podprl opozorila inšpektorata. Ob koncu so državni svetnice in svetniki obravnavali Predlog resolucije o Nacionalnem programu o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015-2025 ter ga podprli.

Copyright 2013, Vse pravice pridržane