32. redna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet Republike Slovenije se je v sredo, 16. 9. sestal na svoji 32. redni seji. Državni svetniki so obravnavali pet poročil. Seznanili so se z Dvajsetim poročilom o delu varuha človekovih pravic Republike Slovenije za leto 2014. Obravnavali so Letno poročilo Banke Slovenije za leto 2014 z letnim obračunom Banke Slovenije za leto 2014 (računovodski izkazi), ki je sestavni del tega poročila in Finančni načrt Banke Slovenije za leto 2015. (Mnenja k Letnemu poročilu Banke Slovenije niso sprejeli.)

-- video placeholder --

Seznanili so se tudi s Poročilom o stanju na področju energetike v Sloveniji v letu 2014, z Letnim poročilom Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije za leto 2014 in Poročilom o delu Državnega pravobranilstva Republike Slovenije za leto 2014. Obravnavali so tudi Predlog finančnega in kadrovskega načrta Državnega sveta Republike Slovenije za leti 2016 in 2017 in ga potrdili.

-- video placeholder --

Med pobudami državnih svetnikov so med drugim obravnavali pobudo Komisije za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v zvezi z novo ureditvijo upravljanja in gospodarjenja z gozdovi v lasti Republike Slovenije in vprašanje državnega svetnika Matjaža Švagana v zvezi s hidroelektrarno na srednji Savi. Razprava je bila dolga in živahna s številčno udeležbo predstavnikov pristojnih ministrstev in drugih državnih organov.

Copyright 2013, Vse pravice pridržane