33. seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet Republike Slovenije se je v sredo, 14. 10. 2015 sestal na 33. seji. Državne svetnike je uvodoma nagovoril predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez.

-- video placeholder --

To je bil prvi obisk kakega predsednika Državnega zbora v drugem domu slovenskega parlamenta. Med drugim je poudaril, da svoj obisk razume kot akt normalizacije odnosov med obema domovoma parlamenta. Govoril je o možnostih sodelovanja iz izrazil veliko pripravljenost v Državnem zboru za to. Spomnil je tudi na zgodovinski razvoj Državnega sveta in njegovo specifiko. Omenil je tudi institut ponovnega odločanja, za katerega si prizadeva Državni svet. Meni, da je prišel pravi čas za to in upa, da bo tudi dovolj politične volje, saj gre za dodano vrednost pri sprejemanju zakonodaje. Prepričan je, da je od dobrega sodelovanja obeh domov odvisna prihodnost države.

-- video placeholder --

Državni svet se je nato seznanil s predlogom proračunov Republike Slovenije za leti 2016 in 2017. Obravnaval je tudi Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o avdiovizualnih medijskih storitvah in ga podprl. Na dnevnem redu seje je bila tudi obravnava predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o minimalni plači. Državni svet o tem nima mnenja.

Copyright 2013, Vse pravice pridržane