36. redna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet Republike Slovenije se je v sredo, 20. januarja, sestal na 36. redni seji. Državni svetniki so se med drugim seznanili s prednostnimi nalogami nizozemskega predsedovanja Evropski uniji. Državnim svetnikom ji je predstavil veleposlanik kraljevine Nizozemske v republiki Sloveniji Bart Twaalfhoven, ki je tudi odgovarjal na vprašanja državnih svetnikov.

-- video placeholder --

Državni svetniki so obravnavali tudi problematiko postavljanja tehničnih ovir oz. žičnatih ograj z rezili na južnem delu državne meje ob reki Kolpi zaradi nadzora nad begunskimi in migracijskimi tokovi ter v zvezi s tem sprejeli mnenje v katerem Državni svet poziva vlado, da skuša zagotoviti varnost prebivalcev na južni državni meji ob reki Kolpi na drug, primernejši način, ki bo ohranjal pretočnost meje v normalnih razmerah in prebivalcem in turistom omogočal dostop do rečnih tokov ter ne bo povzročal gospodarske škode. Vlada naj poda tudi celovito poročilo o begunski oz. migracijski krizi v Republiki Sloveniji in Evropski uniji.

-- video placeholder --

Državni svetniki so se seznanili tudi z Letnima Poročiloma Evropskega računskega sodišča za proračunsko leto 2014. Državni svet je obravnaval tudi dopolnjen Predlog zakona o gospodarjenju z gozdovi v lasti Republike Slovenije (ZGGLRS) in ga podprl, vendar s predlogom za novi amandma k 8. členu dopolnjenega zakona, ki govori o tem, da je cilj gospodarjenja z državnimi gozdovi popolna ukinitev prodaje lesa na panju.

Copyright 2013, Vse pravice pridržane