37. redna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet Republike Slovenije se je v sredo, 24. februarja sestal na 37. seji, na kateri je med drugim obravnaval Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o referendumu in o ljudski iniciativi, ki ga ni podprl. Državni svetnice in svetniki so na dnevnem redu imeli tudi predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o kmetijskih zemljiščih in ga podprli.

-- video placeholder --

Obravnavali so tudi predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu okolja, ki ga niso podprli. Obravnavali so tudi Predlog resolucije o Nacionalnem planu zdravstvenega varstva 2016 - 2015 "Skupaj za družbo zdravja" in ga podprli.

-- video placeholder --

Prisluhnili so tudi poročilu o stanju na področju reševanja migrantske krize, ki ga je predstavil državni sekretar na notranjem ministrstvu Boštjan Šefic. Obravnavali so tudi zaključke dveh strokovnih posvetov v Državnem svetu in sicer posveta Reforma slovenske mature: cilji, sedanje stanje in nujne spremembe ter posveta Inženirji in gospodarstvo/ I. Sprejeli so tudi poročilo o delu Državnega sveta za leto 2015.

Copyright 2013, Vse pravice pridržane