Na odprtju 58. državnega tekmovanja oračev Slovenije predsednik DS in komisija DS za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Predsednik Državnega sveta RS Mitja Bervar se je v petek, 12. 9., v Koblarjih udeležil slovesnega odprtja 58. državnega tekmovanja oračev Slovenije in 20. državnega tekmovanja dijakov biotehniških šol v oranju in tudi nagovoril udeležence. Med drugim je poudaril, da je potreba po zadostni pridelavi hrane stalnica vseh družb. Vedno znova ugotavljamo, kako zelo je pomembna prehranska samozadostnost. Hrana je namreč osnovni energent, predpostavka življenja in obstoja. Zadostna pridelava hrane je zato cilj vsake samostojne države. Prehranska odvisnost kaj hitro vodi do drugih oblik odvisnosti, pri čemer je grožnja s pomanjkanjem hrane zagotovo ena izmed najhujših.

Celoten nagovor predsednika DS Mitje Bervarja:

oraci_12_09_2014.docx

Predsednik Državnega sveta se je pred tem v okviru spremljevalnega programa udeležil okrogle mize z naslovom Povezovanje pridelovalcev in potrošnikov.

-- video placeholder --

Ob robu prireditve so se v Kočevju na svoji redni seji sestali tudi člani Komisije Državnega sveta za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter med drugim razpravljali o poročilu o delu in zaključnem računu Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije za leto 2013.

Copyright 2013, Vse pravice pridržane