Za oživitev in razvoj slovenskega gradbeništva

Odbor Zbora za oživitev in razvoj slovenskega gradbeništva in Državni svet Republike Slovenije sta pripravila posvet, na katerem so iskali rešitve in oblikovali predloge za oživitev in razvoj gradbeništva v Sloveniji, ki se je v zadnjem obodbju znašlo v velikih težavah.

Uvodoma je udeležence nagovoril predsednik Državnega sveta Mitja Bervar.

Nagovor predsednika DS RS Mitje Bervarja:

gradbenistvo_20_10_2014.doc

-- video placeholder --

Na posvetu so sodelovali: predsednik Državnega sveta RS Mitja Bervar, predstavnik Odbora Zbora za oživitev in razvoj slovenskega gradbeništva mag. Črtomir Remec, predsednik odbora Državnega zbora RS za infrastrukturo, okolje in prostor, Igor Zorčič, predstavnica Vlade RS, generalna direktorica Direktorata za podjetništvo, konkurenčnost in tehnologijo na Ministrstvu za gospodarstvo, mag. Sabina Koleša in drugi.

 Memorandum Zbora za oživitev in razvoj slovenskega gradbeništva je predstavila predstavnica Odbora Zbora za oživitev in razvoj slovenskega gradbeništva mag. Barbara Škraba Flis. O gradbeništvu kot potencialu za razvoj in rast gospodarstva ter nova delovna mesta so podali referate: državni svetnik Oskar Komac, predsednik uprave DARS d.d.,  mag. Matjaž Knez, član uprave v Luki Koper, Andraž Novak in izvršni direktor Srednjesavsih elektrarn, dr. Matjaž Eberlinc.

Posvet je vodil državni svetnik dr. Janvit Golob.

Copyright 2013, Vse pravice pridržane