Sprejem romunskega veleposlanika

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar je v torek, 18. februarja 2014, sprejel na vljudnostni obisk veleposlanika Romunije v RS nj. eksc. g. Marius-a Cosmin Boiangiuja.
Predsednik Bervar se je zahvalil, ker nam je Romunija v začetku februarja letos  poslala dva agregata zaradi olajšanja odprave posledic nedavne vremenske ujme s snegom in žledom, kar odraža solidarnost prijateljske države.
Sogovornika sta se  strinjala, da so odnosi med državama dobri in prijateljski, brez odprtih vprašanj. Prav tako dobro poteka tudi sodelovanje na multilateralni ravni. Gospodarsko sodelovanje med državama je sicer dobro in v porastu, želimo pa ga okrepiti s spodbujanjem vstopa malih in srednjih podjetij v mednarodno izmenjavo. Sicer pa pričakujemo, da se bo trend povečanja blagovne menjave nadaljeval, prav tako si želimo povečanja obsega investicij.

Slovenija kot dobra poznavalka občutljivih in kompleksnih razmerij v regiji, podpira vse pobude, ki vodijo k poglabljanju sodelovanja in stabilnosti v regiji. Predsednik Bervar je poudaril, da z zanimanjem spremljamo tudi aktivnosti romunskega predsedovanja Procesu sodelovanja v Jugovzhodni Evropi. Izrazil je pripravljenost, da se Državni svet aktivno vključi v parlamentarno dimenzijo partnerstva v skladu s svojimi pristojnostmi.

 

Copyright 2013, Vse pravice pridržane