NATIONAL COUNCIL OF THE REPUBLIC OF SLOVENIA

Vice president

Secretary general

Predsednik Državnega sveta na sprejemu ob 25-letnici delovanja Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 7. decembta 2017, na povabilo predsednika Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva Boža Dimnika udeležil slovesnosti ob 25-letnici delovanja društva.

Slovenian

57. redna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet Republike Slovenije se je v sredo, 6. 12. 2017, sestal na 57. redni seji in predvidoma zadnji v V. sklicu drugega doma slovenskega parlamenta. Med drugim je obravnaval Predlog zakona o izobraževanju odraslih (ZIO-1) – druga obravnava, EPA 2323-VII in ga podprl. Podpore je bil deležen tudi Predlog zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin (ZMVN-1) – druga obravnava, EPA 2138-VII Državni svetnice in svetniki so obravnavali tudi Pobudo za sprejem Predloga zakona o vračilu denarnih sredstev v Republiko Slovenijo iz posameznih davčnih oaz in jo podprli.

Slovenian

Predsednik Državnega sveta slavnostni govornik na podelitvi listine Občina po meri invalidov občini Žalec

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar je bil 5. decembra 2017 slavnostni govornik na prireditvi ob podelitvi listine Občina po meri invalidov, ki jo Zveza delovnih invalidov Slovenije letos podeljuje občini Žalec.

Slovenian

Podelitev plaket Državnega sveta najzaslužnejšim prostovoljkam in prostovoljcem

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar je ob 5. decembru, Mednarodnem dnevu prostovoljstva, podelil plakete Državnega sveta najzaslužnejšim društvenim delavcem in delavkam – prostovoljcem in prostovoljkam z različnih področij delovanja. V svojem nagovoru je med drugim poudaril, da institucije države velikokrat ne znajo in ne zmorejo vsega tega, kar zmorejo prostovoljci. Številne države so že zdavnaj prepoznale, da prostovoljstvo neposredno prispeva k višji kakovosti življenja. Zato mora biti nadaljnji razvoj prostovoljskega sektorja v interesu države in državljanov Republike Slovenije.

Slovenian

Slovesnost ob 25-letnici Državnega sveta Republike Slovenije

V Državnem svetu je 4. decembra potekala slovesnost ob 25-letnici delovanja Državnega sveta Republike Slovenije z otvoritvijo razstave Državni svet - že 25 let stičišče interesov družbe in kulturnim programom. Udeležence je med drugimi nagovoril predsednik Državnega sveta Mitja Bervar.

-- video placeholder --
Slovenian

Pages

Copyright 2013, Vse pravice pridržane