Umetnost v drugem domu parlamenta

V preddverju dvorane Državnega sveta Republike Slovenije sta v petek, 20.12. 2013, Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov in Državni svet pripravila prvo v ciklu razstav z naslovom Umetnost v drugem domu parlamenta. Na prvi razstavi se predstavljajo člani ZDSLU Črtomir Frelih, Irena Gajser in Jože Marinč, na ogled pa bo do 20. Januarja 2014.

V umetniškem programu ob otvoritvi sta nastopila dramski igralec Gašper Tič, kot predstavnik Združenja dramskih umetnikov Slovenije in čelist Tomaž Sever iz Društva glasbenih umetnikov Slovenije.
Zbrane je nagovoril predsednik Državnega sveta RS Mitja Bervar, ki je med drugim poudaril, da žal današnji čas pred kulturo postavlja kar nekaj ovir. Kljub vsemu pa se moramo vsi zavedati, da je bila na Slovenskem kultura vedno nosilka narodove identitete. Zato je treba iskati možnosti in rešitve, s katerimi bi preprečili njeno ogrožanje. V prihodnjem letu bo treba skupaj z ministrstvom za kulturo določiti prednostne naloge na tem področju in jih umestiti v prihajajočo zakonodajo.
Kultura mora tudi v kriznih časih imeti svoj prostor. Prav v takšnih časih je občutek identitete še bolj pomemben.

 

 

 

Copyright 2013, Vse pravice pridržane