Novice

7. 12. 2017

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 7. decembta 2017, na povabilo predsednika Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva Boža Dimnika udeležil slovesnosti ob 25-letnici delovanja društva.

Delo komisij

Poročila in mnenja komisij Državnega sveta Republike Slovenije.

Preberi več

Predsednik DS na sprejemu za najboljše slovenske športnice in športnike 2016

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 13. decembra 2016 udeležil sprejema za najboljše slovenskešportnice in športnike leta 2016, ki ga pripravljata predsednik Republike Borut Pahor in ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič.

Slovenščina

Predsednik DS na otvoritvi razstave Lepote Jordanije

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 12. decembra 2016 udeležil odprtja razstave slovenskih likovnih umetnikov Franca Goloba, Janeza Kovačiča in Veljka Tomana z naslovom Lepote Jordanije.

Slovenščina

Predsednik DS na sprejemu ob uradnem obisku predsednika Črne gore

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je na Kongresnem trgu v Ljubljani udeležil sprejema z vojaškimi častmi ob prihodu predsednika Črne gore Filipa Vujanoviča na uradni obisk v Republiko Slovenijo.

V vili Podrožnik je predsednik Državnega sveta gostil predsednika Črne gore na uradnem kosilu.

Slovenščina

Predsednik DS na posvetu 20 let evropske listine lokalne samouprave

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 9. decembra 2016 udeležil posveta 20 let evropske listine lokalne samouprave, ki ga je pripravila Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani.

Slovenščina

Predsednik DS na sprejemu ob dnevu človekovih pravic

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 8. decembra 2016 udeležil sprejema, ki ga ob dnevu človekovih pravic pripravlja Varuhinja človekovih pravic Republike Slovenije Vlasta Nussdorfer.

Slovenščina

Javna raba slovenščine: stanje, zakonodajne rešitve in strategija

Državni svet Republike Slovenije, Ministrstvo za kulturo in Slovenska akademija znanosti in umetnosti so 8. decembra 2016 pripravili posvet, na katerem so se bodo dotaknili številnih aktualnih vprašanj v zvezi z rabo slovenskega jezika v družbi.

Slovenščina

46. redna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet Republike Slovenije se je v sredo, 7. 12. 2016 sestal na 46. redni seji, ki se je tokrat odvijala na terenu. Na povabilo župana občine Polzela so se sestali v tej občini. Državni svetnice in svetniki so med drugim so razpravljali o predlogu Zakona o zagotavljanju pogojev za izvedbo strateške investicije na razvojnem območju v Občini Hoče – Slivnica (ZZPISI) – nujni postopek, EPA 1616-VII in ga potrdili. Seznanili so se z Letnim poročilom upravljanja kapitalskih naložb RS in SDH za leto 2015, EPA 1533-VII.

Slovenščina

Strani

Copyright 2013, Vse pravice pridržane