Novice

7. 12. 2017

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 7. decembta 2017, na povabilo predsednika Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva Boža Dimnika udeležil slovesnosti ob 25-letnici delovanja društva.

Delo komisij

Poročila in mnenja komisij Državnega sveta Republike Slovenije.

Preberi več

48. redna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet se je v torek, 7. 2. 2017, sestal na 48. redni seji in med drugim obravnaval Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o nalogah in pooblastilih policije (ZNPPol-A) - druga obravnava, EPA 1567-VII in ga podprl. Državni svetnice in svetniki so obravnavali tudi Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1J) - druga obravnava, EPA 1662-VII in ga podprli.

Slovenščina

27. izredna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet Republike Slovenije se je v sredo, 1. februarja 2017 sestal na 27. izredni seji. Državni svetnice in svetniki so razpravljali o Predlogu odložilnega veta na Zakon o spremembi in dopolnitvah Zakona o tujcih (ZTuj-2D), EPA 1703-VII. Predlog je na pobudo prvopodpisanega državnega svetnika Samerja Khalila vložila skupina 12 državnih svetnikov. Državni svet predlaganega veta ni podprl z 19 proti 16.

Slovenščina

Predsednik DS na zboru Združenja radiodifuznih medijev

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 27. januarja 2017 udeležil zbora Združenja radiodifuznih medijev, na katerem so med drugim razpravljali o spremembah na področju medijske zakonodaje in predstavil stališče Državnega sveta na področju medijske zakonodaje.

Slovenščina

Sprejem delegacije španske vlade

Člani Komisije Državnega sveta za mednarodne odnose in evropske zadeve so se 26. januarja 2017 sestali z delegacijo španske vlade.

Slovenščina

Sprejem delegacije Državnega sveta pri veleposlaniku LR Kitajske

Delegacija Državnega sveta Republike Slovenije pod vodstvom predsednika Mitje Bervarja se je 24. januarja 2017 na povabilo veleposlanika LR Kitajske Ye Haa udeležila sprejema v rezidenci veleposlanika.

Slovenščina

Predsednik DS na sprejemu ob praznovanju kitajskega novega leta

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 18. januarja 2018 udeležil praznovanja kitajskega novega leta, ki so ga pripravili Veleposlaništvo LR Kitajske v Sloveniji, Konfucijev Inštitut Ljubljana in Kitajska gospodarska zbornica.

Slovenščina

47. redna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet Republike Slovenije se je v sredo, 18 januarja 2017, sestal na 47. redni seji, na kateri je med drugim obravnaval Predlog zakona o spremembi in dopolnitvah Zakona o tujcih (ZTuj-2D) – nujni postopek, EPA 1703- VII. Ob koncu razprave je izglasoval proceduralni predlog Interesne skupine negospodarskih dejavnosti, da glede na razpravo v pristojni komisiji Državnega sveta in na seji Državnega sveta o omenjenem predlogu glasuje na eni od svojih prihodnjih sej.

Slovenščina

Strani

Copyright 2013, Vse pravice pridržane