Novice

7. 12. 2017

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 7. decembta 2017, na povabilo predsednika Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva Boža Dimnika udeležil slovesnosti ob 25-letnici delovanja društva.

Delo komisij

Poročila in mnenja komisij Državnega sveta Republike Slovenije.

Preberi več

Predsednik DS na slovesni vročitvi odlikovanja Orkestru Slovenske vojske

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 26. decembra 2016 udeležil slovesne vročitve odlikovanja orkestru Slovenske vojske, ki ga je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor odlikoval z redom za zasluge.

Slovenščina

Predsednik Državnega sveta slavnostni govornik na državni proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter 25. obletnice sprejema ustave Republike Slovenije

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar je bil letošnji slavnostni govornik na državni počastitvi dneva samostojnosti in enotnosti ter 25. obletnice sprejema ustave Republike Slovenije, v petek, 23. 12. 2016 v Cankarjevem domu v Ljubljani. Dogodka se je udeležil s soprogo, dr. Sonjo Kralj Bervar. Pred tem se je na povabilo ljubljanskega nadškofa msgr. Stanislava Zoreta v ljubljanski stolnici udeležil maše za domovino ob Dnevu samostojnosti in enotnosti ter slavnostne seje Državnega zbora ob dnevu samostojnosti in enotnosti.

Slovenščina

Predsednik DS na slavnostni konferenci s snovalci "podvinske ustave"

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 22. decembra 2016 udeležil slavnostne konference s snovalci tako imenovane podvinske ustave. Konferenco je sklical predsednik Republike Borut Pahor ob 25. obletnici razglasitve Ustave Republike Slovenije.

Slovenščina

26. izredna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet Republike Slovenije se je v torek, 20. decembra 2016, sestal na izredni seji, na kateri je obravnaval tri predloge odložilnih vetov. Državni svetniki in svetnice so razpravljali o Predlogu odložilnega veta na Zakon o spremembi Zakona o praznikih in dela prostih dnevih v Republiki Sloveniji (ZPDPD-D), EPA 1638-VII, ki ga je vložila Interesna skupina delodajalcev. Predloga o vetu niso potrdili.

Slovenščina

Predsednik DS na slovesni otvoritvi prenovljenega poslopja veleposlaništva LR Kitajske

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 20. decembra 2016 na povabilo veleposlanika LR Kitajske v Sloveniji Ye Haa udeležil slovesnega odprtja prenovljenega poslopja kitajskega veleposlaništva v Ljubljani.

Slovenščina

Srečanje štirih predsednikov 2016

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je v ponedeljek, 19. decembra 2016, udeležil tretjega, že tradicionalnega srečanja štirih predsednikov - predsednika Republike Boruta Pahorja, predsednika Državnega zbora dr. Milana Brgleza, predsednika Vlade dr. Mira Cerarja in predsednika Državnega sveta Mitje Bervarja. Po srečanju so štirje predsedniki dali tudi izjave za javnost.

-- video placeholder --
Slovenščina

Predsednik DS na slavnostni seji Ustavnega sodišča

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar je je 15. decembra 2016 udeležil slavnostne seje Ustavnega sodišča ob dnevu samostojnosti in 25. obletnici sprejema Ustave Republike Slovenije.

Slovenščina

Sprejem veleposlanika Zvezne republike Nemčije

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar je 15. decembra 2016 sprejel veleposlanika Zvezne republike Nemčije v Republiki Sloveniji Klausa Riedla.

Slovenščina

Strani

Copyright 2013, Vse pravice pridržane