Novice

7. 12. 2017

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 7. decembta 2017, na povabilo predsednika Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva Boža Dimnika udeležil slovesnosti ob 25-letnici delovanja društva.

Delo komisij

Poročila in mnenja komisij Državnega sveta Republike Slovenije.

Preberi več

Predsednik DS na otvoritvi 8. mednarodne konference Dnevi korporativne varnosti

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 15. marca 2017 udeležil slovesne otvoritve 8. mednarodne konference Dnevi korporativne varnosti in tudi nagovoril udeležence.

Slovenščina

Predsednik DS na 23. Gregorjevem sejmu

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 10. marca 2017 udeležil 23. Gregorjevega sejma na Grabnu v Novem mestu. Tema letošnjega sejma je Lokalna pridelava hrane - najboljša izbira.

Slovenščina

Sprejem delegacije japonske univerze Doshisha

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar je 9. marca 2017 sprejel delegacijo študentov in profesorjev podiplomske šole japonske Univerze Doshisha, ki se mudi na obisku v Sloveniji.

Slovenščina

Predsednik DS na slovesnosti ob dnevu pomorstva in 70-letnici pomorske šole

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 7. marca 2017 udeležil slovenosti ob dnevu pomorstva in 70-letnici pomorske šole.

Slovenščina

Predsednik DS na posvetu Zadružne zveze Slovenije

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 7. marca 2017 na povabilo predsednika Zadružne zveze Slovenije in državnega svetnika Petra Vriska udeležil posveta zveze, ki letos praznuje 145 let delovanja.

-- video placeholder --
Slovenščina

Sprejem delegacije kitajske pokrajine Ningbo

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar z delegacijo je v petek 3. marca 2017 sprejel delegacijo pokrajinskih oblasti Ningba s Kitajske. Osrednja tema pogovorov je bila krepitev gospodarskega sodelovanja med kitajskimi in slovenskimi podjetji in možnost prenosa znanja iz slovenskih podjetij na kitajski trg. Gostje so sogovornike podrobno seznanili s področji, kjer so možnosti za sodelovanje največje in izrazili veliko pripravljenost za to. Poudarili so, da Slovenijo vidijo kot sodobno razvito državo srednje Evrope, ki lahko kitajskim partnerjem veliko ponudi.

Slovenščina

Vajeništvo - pot do kakovostnega kadra

Državni svet je 3. marca 2017 pripravil posvet z naslovom Vajeništvo - pot do kakovostnega kadra. Vlada Republike Slovenije je pred kratkim v zakonodajni postopek vložila Predlog zakona o vajeništvu. V procesu priprave predloga zakona je bila izvedena široka strokovna razprava o tem, na kakšen način doseči tesnejšo povezavo med izobraževalnim sistemom in sistemom dela, s proučitvijo uvajanja različnih oblik učenja z delom, tudi z uvajanjem vajeniškega sistema.

Slovenščina

Sprejem veleposlanika kraljevine Maroko

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar je 2. marca 2017 na predstavitveni obisk sprejel veleposlanika Kraljevine Maroko Loftija Bouchaaro.

Slovenščina

Strani

Copyright 2013, Vse pravice pridržane