Novice

7. 12. 2017

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 7. decembta 2017, na povabilo predsednika Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva Boža Dimnika udeležil slovesnosti ob 25-letnici delovanja društva.

Delo komisij

Poročila in mnenja komisij Državnega sveta Republike Slovenije.

Preberi več

30. izredna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet Republike Slovenije se v torek, 6. junija, sestal na 30. izredni seji, na kateri je razpravljal o Predlogu odložilnega veta na Zakon o športu (ZŠpo-1), EPA 1691-VII. Predlog je vložila Interesna skupina delojemalcev. Državni svetnice in svetniki predloga za odložilni veto niso podprli. (27 proti, 5 za)

Slovenščina

Slovesnost ob 13. obletnici Deklice z rastočo knjigo

V Severnem ljubljanskem parku Navje je bila 6. junija 2017 slovesnost ob 13. obletnici Deklice z rastočo knjigo, 12. širitvi Združenih rastočih knjig sveta in odprtju prenovljenega parka Rastoče knjige. Slavnostni govorniki so bili predsednik Državnega sveta Mitja Bervar, predsednik društva Rastoča knjiga akademik prof. dr. Boštjan Žekš, župan MO Ljubljana Zoran Janković in veleposlanik Gruzije v Sloveniji Zurab Bekaia.

Slovenščina

18. srečanje Združenja evropskih senatov v Sloveniji - 2. dan

Na Brdu pri Kranju se je v petek, 2. 6. 2017 končalo dvodnevno 18. srečanje Združenja Evropskih senatov, ki so se ga udeležili predstavniki 14 držav. Državni svet Republike Slovenije je kot gostitelj pripravil dve osrednji temi za razpravo. Prvi dan je potekal seminar z naslovom Evropski senat – pot do tesnejše povezanosti z državljani Evropske unije?, na katerem so razpravljali o morebitnih pozitivnih učinkih drugega doma evropskega parlamenta za zmanjšanje demokratičnega deficita in za krepitev stika med državljani Evropske unije in Evropskim parlamentom.

Slovenščina

29. izredna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet Republike Slovenije se je v torek, 30. 5. 2017, sestal na 29. izredni seji in obravnaval dva predloga za odložilni veto. Predlog odložilnega veta na Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2017 in 2018 (ZIPRS1718-A), EPA 1878-VII je vložila Interesna skupina lokalnih interesov. Državni svetnice in svetniki so predlog podprli. Skupina državnih svetnikov s prvopodpisanim Alojzom Kovšco pa je vložila Predlog odložilnega veta na Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o omejevanju porabe alkohola (ZOPA-A), EPA 1829-VII.

Slovenščina

4. akademija cvičkovega turizma

Inštitut za inovativni turizem in Mednarodna akademija za inovativni turizem sta pripravila 45. teden cvička, ki bo letos potekal od 26. 5. do 28. 5. v Trebnjem. Uvodni dogodek - 4. akademija cvičkovega turizma - pa je bila 22. maja 2017 v dvorani Državnega sveta.

-- video placeholder --
Slovenščina

51. redna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet Republike Slovenije se je v sredo, 17. 5. 2017, sestal na 51. redni seji, na kateri je med drugim obravnaval Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2017 in 2018 (ZIPRS1718-A) – nujni postopek, EPA 1890-VII , ki ga ni podprl. Prav tako ni podprl Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Stanovanjskega zakona (SZ-1C) - skrajšani postopek, EPA 1861-VII. Na dnevnem redu je bil tudi Predlog zakona o probaciji (ZPro) - druga obravnava, EPA 1849-VII.

Slovenščina

Strani

Copyright 2013, Vse pravice pridržane