Novice

7. 12. 2017

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 7. decembta 2017, na povabilo predsednika Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva Boža Dimnika udeležil slovesnosti ob 25-letnici delovanja društva.

Delo komisij

Poročila in mnenja komisij Državnega sveta Republike Slovenije.

Preberi več

Strokovni posvet Vloga odvetništva v Republiki Sloveniji

V sredo, 21. junija 2017 je v dvorani Državnega sveta potekal strokovni posvet z naslovom Vloga odvetništva v Republiki Sloveniji. Namen posveta je bil izpostaviti pomen samostojnosti in neodvisnosti ter vlogo odvetništva v pravosodju in družbi. Potekala je razprava o položaju slovenskega odvetništva. Prav tako so razpravljali o odnosu odvetništva z drugimi akterji pravosodja in o pomembnosti medsebojnega sodelovanja, ki je nujno potrebno za funkcioniranje učinkovitega pravosodja.

Slovenščina

Strokovni posvet Znanost in tehnologija v Sloveniji – danes in jutri?

V ponedeljek, 19. junija 2017, ob 10. uri je v dvorani Državnega sveta potekal posvet z zgovornim naslovom: Znanost in tehnologija v Sloveniji – danes in jutri? Posvet je bil namenjen soočenju z izredno kritično situacijo na področju znanosti in raziskovanja v Sloveniji, ki bo kmalu dosegla svoj katastrofalni padec, če se trendi čim prej drastično ne obrnejo v smer povečanega vlaganja v raziskovalno dejavnost in uredijo razmere v znanosti. Cilj posveta je predstavitev konkretnih predlogov, kako se rešiti iz krize, ki negativno vpliva na prenos znanj v sodobne tehnologije in storitve oz.

Slovenščina

52. redna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet Republike Slovenije se je v sredo, 14. 6. 2017 sestal na 52. redni seji, na kateri je med drugim razpravljal o Predlogu zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (ZOFVI-N) - druga obravnava, EPA 1894-VII in ga podprl. Na dnevnem redu je bil tudi Predlog zakona o dodatku k pokojnini za delo in izjemne dosežke na področju športa (ZDPIDŠ) - druga obravnava, EPA 1914-VII, ki je tudi dobil podporo.

Slovenščina

Sprejem veleposlanice Madžarske

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar je 14. junija 2017 sprejel veleposlanico Madžarske v Republiki Sloveniji Edit Szilágyiné Bátorfi.

Slovenščina

Predsednik DS na sprejemu ob nacionalnem prazniku Ruske federacije

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 8. junija 2017 na povabilo veleposlanika Ruske federacije v Sloveniji dr. Dokuja Zavgajeva udeležil sprejema ob nacionalnem prazniku Ruske federacije - Dnevu Rusije.

Slovenščina

Strani

Copyright 2013, Vse pravice pridržane