Novice

7. 12. 2017

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 7. decembta 2017, na povabilo predsednika Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva Boža Dimnika udeležil slovesnosti ob 25-letnici delovanja društva.

Delo komisij

Poročila in mnenja komisij Državnega sveta Republike Slovenije.

Preberi več

Predsednik DS na 11. seji Sveta za nacionalno varnost

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 16. maja 2017 na povabilo predsednika sveta za nacionalno varnost in predsednika vlade dr. Mira Cerarja udeležil 11. seje Sveta za nacionalno varnost.

Slovenščina

Predsednik DS na 6. vrhu slovenskega gospodarstva

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 16. maja 2017 udeležil 6. vrha slovenskega gospodarstva, ki ga je pripravila Gospodarska zbornica Slovenije. Tema letošnjega dogodka je digitalizacija malih in srednjih podjetij.

Slovenščina

Regionalna konferenca o participaciji v proračunskih procesih

Računsko sodišče je v sodelovanju z Državnim svetom 11. maja 2017 pripravlo mednarodni posvet na temo participacije pri pripravi proračunov. Sodelovanje občanov pri pripravi proračunov je šibko oziroma ga praktično ni. Kako spodbuditi interes ljudi za proračunsko problematiko? To ni le težava Slovenije, ampak je dejstvo po vsem svetu, zato so na posvet povabili številne regionalne akterje.

-- video placeholder --
Slovenščina

Predsednik DS pokrovitelj prireditve Evropa nedokončana mojstrovina

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar je 9. maja 2017 prevzel pokroviteljstvo prireditve Evropa nedokončana mojstrovina - pot do večglasne evropske indentitete. Organizatorji glasbene prireditve so ABC pospeševalnik, Ministrstvo za zunanje zadeve, Evropska komisija ter fundaciji Sirius in Gandin. Dogodek je potekal v dvorani Kazina na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Slovenščina

Predsednik DS na slavnostni seji mestnega sveta MO Ljubljana ob 9. maju

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 9. maja 2017 na povabilo župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića udeležil slavnostne seje mestnega sveta MO Ljubljana ob 9. maju - prazniku slovenske prestolnice.

Slovenščina

Predsednik DS na spominski slovesnosti pri spomeniku Sinovom Rusije in Sovjetske zveze

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 8. maja 2017 na povabilo veleposlanika Ruske federacije dr. Dokuja Zavgajeva udeležil spominske slovesnosti pri spomeniku Sinovom Rusije in Sovjetske zveze, ki so umrli na slovenskih tleh v I. in II. svetovni vojni, v počastitev 72. obletnice Zmage nad fašizmom.

Slovenščina

Predsednik DS na državni proslavi ob dnevu upora proti okupatorju

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 26. aprila 2017 v Delavskem domu v Trbovljah udeležil državne proslave ob dnevu upora proti okupatorju.

Slovenščina

Srečanje županov pomurske in podravske regije v Državnem svetu

Na pobudo predsednika Državnega sveta Mitje Bervarja so se 19. aprila 2017 zbrali župani pomurske in podravske regije in razpravljali o kohezijski politiki 2014 - 2020 v luči novih pogajanj za dopolnitve operativnega programa, pa tudi o predlogu financiranja podravskega in pomurskega vodooskrbnega sistema po spremembi operativnega programa. Srečanja sta se udeležili tudi ministrica za okolje in prostor Irena Majcen in ministrica brez resorja, pristojna za razvoj, strateške projekte in kohezijo Alenka Smerkolj.

Slovenščina

Predsednik DS na dobrodelni prireditvi Olimpijskega komiteja Slovenije

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 18. aprila 2017 udeležil dobrodelne prireditve Fundacije za športnike, ki jo je pred dvema letoma ustanovil Olimpijski komite Slovenije za pomoč mladim športnikom.

Slovenščina

Strani

Copyright 2013, Vse pravice pridržane