Novice

7. 12. 2017

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 7. decembta 2017, na povabilo predsednika Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva Boža Dimnika udeležil slovesnosti ob 25-letnici delovanja društva.

Delo komisij

Poročila in mnenja komisij Državnega sveta Republike Slovenije.

Preberi več

Predsednik DS na sprejemu predsednika Republike Poljske

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 27. marca 2017 udeležil sprejema z vojaškimi častmi ob prihodu predsednika Republike Poljske Andrzeja Dude na uradni obisk v Republiko Slovenijo.

Slovenščina

Sprejem veleposlanika Kraljevine Maroko

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar je 24. marca 2017 sprejel veleposlanika Kraljevine Maroko Lotfija Bouchaaro.

Slovenščina

Voda - vir zdravja, dobrega počutja in lepote

V Državnem svetu je 22. marca 2017 potekal posvet namenjen uporabi vode kot temeljnega vira za zdravje in dobro počutje in opozorilu o pomembnosti tega naravnega vira za prihidnost. Organizator posveta je Višja strokovna šola za kozmetiko in velnes v Ljubljani. Udeležence je uvodoma nagovoril predsednik Državnega sveta Mitja Bervar.

-- video placeholder --
Slovenščina

Posvet Društva državnih svetnikov

Društvo državnih svetnikov je 21. marca 2017 pripravilo posvet, na katerem so obravnavali več tem, povezanih z delom Državnega sveta in dejavnostjo Društva državnih svetnikov. Med temami so notifikacija Avstrijske državne pogodbe, vizija in strategija razvoja Slovenije, voda kot ustavna kategorija in kontekst pobud državnih svetnikov večih mandatov.

-- video placeholder --
Slovenščina

Predsednik DS na 4. mednarodnem hokejskem srečanju na Bledu

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 17. marca 2017 udeležil 4. mednarodnega hokejskega srečanja na Bledu, ki bo potekalo med 17. in 19. marcem in na katerem bo nastopilo 16 mednarodnih ekip.

Slovenščina

Od vil do vilic: krajšanje poti do lokalno pridelane hrane, našega zdravja in trajnostne oskrbe

Evropski poslanec dr. Igor Šoltes, Varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano in visoka šola za upravljanje podeželja Grm Novo mesto so 17. marca 2017 na posvetu osrednjo pozornost namenili prednostim kratkih pridelovalnih verig, lokalno pridelane hrane, učinkovitega nadzora nad poreklom in sledljivosti prehrane. Udeležence je uvodoma nagovoril predsednik Državnega sveta Mitja Bervar.

-- video placeholder --
Slovenščina

Predsednik DS na konferenci Evropeizem: začetki in obeti ob 60-letnici Rimske pogodbe

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 15. marca 2017 udeležil konference ob 60-letnici Rimske pogodbe, ki sta jo pripravila Italijanski inštitut za kulturo in Muzej novejše zgodovine v sklopu srečanj Zgodovinskega društva Ljubljana. Ob tem je tudi nagovoril udeležence.

Slovenščina

49. redna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet Republike Slovenije se je v sredo, 15. 3. 2017, sestal na 49. redni seji in se med drugim seznanil z Letnimi poročili Evropskega računskega sodišča za leto 2015, ter Delovnim programom Evropske komisije za leto 2017 in Belo knjigo o prihodnosti EU. Državni svetnice in svetniki so obravnavali tudi Predlog družinskega zakonika (DZ) – druga obravnava, EPA 1682-VII in ga podprli. Podprli so tudi Predlog zakona o vajeništvu (ZVaj) - druga obravnava, EPA 1711-VII. in sicer z amandmajem. Državni svet je sprejel Pobudo za sprejem dopolnitve Zahteve za oceno ustavnosti 86. člena in 87.

Slovenščina

Strani

Copyright 2013, Vse pravice pridržane