Novice

7. 12. 2017

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 7. decembta 2017, na povabilo predsednika Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva Boža Dimnika udeležil slovesnosti ob 25-letnici delovanja društva.

Delo komisij

Poročila in mnenja komisij Državnega sveta Republike Slovenije.

Preberi več

Predsednik DS na poslovni strokovni konferenci EPOS 2017

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 27. septembra 2017 udeležil otvoritve konference EPOS 2017 in uvodoma nagovoril udeležence. Konferenca je namenjena predstavitvi primerov dobre prakse na področju strateškega prestrukturiranja organizacij ter prenavljanja poslovanja in poslovnih procesov.

Slovenščina

32. izredna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet Republike Slovenije se je v torek, 26. 9. 2017, sestal na 32. izredni seji, na kateri je razpravljal o dveh predlogih odložilnih vetov. Predlog odložilnega veta na Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o kazenskem postopku (ZKP-N), EPA 1855-VII je vložila Interesna skupina kmetov, obrtnikov in samostojnih poklicev. Državni svet je predlog podprl. Predlog odložilnega veta na Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o socialnem varstvu (ZSV-H) , EPA 2015-VII so državni svetnice in svetniki obravnavali na predlog skupine državnih svetnikov s prvopodpisanim Urošem Brežanom.

Slovenščina

Predsednik DS na sprejemu ob 25-letnici stikov med Republiko Slovenijo in Kitajsko

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 21. septembra 2017 udeležil sprejema ob 25-letnici stikov med Republiko Slovenijo in Kitajsko ter 68. obletnici ustanovitve Ljudske republike Kitajske.

Slovenščina

Sprejem državnega podsekretarja v kabinetu predsednika italijanske vlade

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar je 21. septembra 2017 sprejel državnega podsekretarja v kabinetu predsednika italijanske vlade Sandra Gozija.

Slovenščina

Predsednik DS slavnostni govornik na državni počastitvi 70. obletnice vrnitve Primorske k matični domovini

V petek, 15. septembra 2017 je bila ob mestni hiši v Novi Gorici državna počastitev 70. obletnice vrnitve Primorske k matični domovini. Slavnostni govornik je bil predsednik Državnega Sveta Republike Slovenije Mitja Bervar, ki je med drugim poudaril, ds so se Primorci prvi v Evropi organizirali v ilegalne organizacije tigrovcev, komunistov, duhovnikov in liberalcev – ter neustrašno delovali v razpredenem narodnem gibanju, da bi zrušili fašizem in se priključili matični domovini. Ohranjanje vrednot odpora in žrtev civilnega prebivalstva simbolizira našo zgodovinsko moč.

Slovenščina

54. redna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet se je v sredo, 13. 9. 2017, sestal na 54. redni seji, na kateri je med drugim obravnaval Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pacientovih pravicah (ZPacP-A) - druga obravnava, EPA 1984-VII, ki so ga državni svetnice in svetniki podprli. Podprli so tudi Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o socialnem varstvu (ZSV-H) - druga obravnava, EPA 2015-VII.

Slovenščina

Predsednik DS na otvoritvi 50. MOS v Celju

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 12. septembra 2017 udeležil otvoritve 50. MOS, osrednjega in največjega poslovno-sejemskega dogodka v Sloveniji in v regiji.

Slovenščina

Strani

Copyright 2013, Vse pravice pridržane