Novice

7. 12. 2017

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 7. decembta 2017, na povabilo predsednika Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva Boža Dimnika udeležil slovesnosti ob 25-letnici delovanja društva.

Delo komisij

Poročila in mnenja komisij Državnega sveta Republike Slovenije.

Preberi več

Slovesnost Spomin na prihodnost pri Pomniku braniteljem slovenske zemlje na Cerju

Državni svet Republike Slovenije in občina Miren-Kostanjevica sta 25. novembra 2017 pripravila slovesnost Spomin na prihodnost, ki sodi v okvir dogodkov obeležitve 100. obletnice konca Soške fronte. Ob tem je bilo tudi slovesno odkritje umetniškega dela Ples življenja in smrti slovenskega akademskega slikarja Rudija Španzla v Pomniku braniteljem slovenske zemlje na Cerju.

Slovenščina

33. izredna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet Republike Slovenije se je v torek, 21. 11. 2017, sestal na 33. izredni seji, na kateri je obravnaval dva predloga odložilnih vetov in sicer na Zakon o spremembah Zakona o financiranju občin (ZFO-1C), EPA 2087-VII in na Zakon o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2018 in 2019 (ZIPRS1819), EPA 2253-VII. Predlog obeh odložilnih vetov je vložila Interesna skupina lokalnih interesov. Državni svetnice in svetniki so oba z veliko večino podprli.

Slovenščina

Nastanek in razvoj Slovenske Teritorialne obrambe - del nacionalne vojaške tradicije

Strokovni posvet Nastanek in razvoj Slovenske Teritorialne obrambe - del nacionalne vojaške tradicije je v organizaciji Zveze vojnih veteranov Slovenije in Državnega sveta potekal 16. novembra 2017. Udeležence je nagovoril tudi predsednik Državnega sveta Mitja Bervar, sledila je vrsta referatov o zgodovinskem razvoju Teritorialne obrambe in njenem pomenu.

Slovenščina

Tretji pas na slovenskih avtocestah

Tretji pas na slovenskih avtocestah - nujnost takojšnje izgradnje ali dolgoročni projekt?

Slovenščina

Predsednik Državnega sveta na otvoritvi spomenika pesniku Aleksandru Puškinu

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 9. novembra 2017 na povabilo Veleposlaništva Ruske federacije v Republiki Sloveniji, Mestne občine Ljubljana in Foruma slovanskih kultur udeležil odkritja spomenika velikega ruskega pesnika Aleksandra Sergejeviča Puškina.

Slovenščina

56. redna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet Republike Slovenije se je v sredo, 8. 11. 2017, sestal na 56. redni seji, na kateri se je med drugim seznanil z Letnima poročiloma Evropskega računskega sodišča za leto 2106. Državni svetnice in svetniki so obravnavali tudi Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o lokalnih volitvah (ZLV-J) - druga obravnava, EPA 2208-VII ter ga podprli.

Slovenščina

Predsednik Državnega sveta na spominskih slovesnostih ob Dnevu spomina na mrtve

Predsednik Državnega sveta Republike Slovenije se je 1. novembra 2017 ob 10.uri udeležil polaganja vencev pri grobnici na Urhu. Ob 11. uri je z predsednikom republike Borutom Pahorjem, predsednikom Državnega zbora dr. Milanom Brglezom in predsednikom vlade dr. Mirom Cerarjem položil venec k Spomeniku vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanimi žrtvami na Kongresnem trgu. Predsednik Državnega sveta je nato ob 12. uri skupaj s celotnim državnim vrhom položil vence na Žalah pri spomeniku padlim v vojni za Slovenijo 91, spomeniku padlim v NOB, pri Lipi sprave in pri kostnici žrtvam 1.

Slovenščina

Strani

Copyright 2013, Vse pravice pridržane