Novice

7. 12. 2017

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 7. decembta 2017, na povabilo predsednika Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva Boža Dimnika udeležil slovesnosti ob 25-letnici delovanja društva.

Delo komisij

Poročila in mnenja komisij Državnega sveta Republike Slovenije.

Preberi več

Predsednik Državnega sveta na slovesni maši ob Dnevu reformacije

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 31. oktobra 2017 na povabilo Predsedstva Evangeličanske cerkve v Sloveniji udeležil slovesne maše ob 500. obletnici začetka reformacije.

Slovenščina

Predsednik Državnega sveta na državni počastitvi dneva reformacije

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 30. oktobra 2017 udeležil državne počastitve dneva reformacije ob 500. obletnici začetka reformacijskega gibanja.

Slovenščina

Predsednik Državnega sveta slavnostni govornik na počastitvi 500-letnice reformacije

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 27. okobra 2017 kot slavnostni govornik udeležil slovesnosti v počastitev 500-letnice reformacije, ki so jo pripravli Evangeličanska cerkev v Republiki Sloveniji, Slovensko protestantsko društvo Primož Trubar in Mestna občina Murska Sobota.

Slovenščina

Razmišljanja o vprašanjih ob iztekanju življenja

Državni svet Republike Slovenije in Varuh človekovih pravic sta 26. oktobra 2017 pripravila strokovni posvet Razmišljanja o vprašanjih ob iztekanju življenja, na katerem so se udeleženci osredotočili na vprašanja paliativne oskrbe in evtanazije. Uvodna nagovora sta imela Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer in predsednik Komisije Državnega sveta za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide mag. Peter Požun.

Slovenščina

Skupni sprejem ob 25-letnici Državnega sveta in Državnega zbora

Predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez in predsednik Državnega sveta Mitja Bervar sta v petek, 20. oktobra 2017 v predverju Državnega zbora pripravila sprejem ob 25-letnici delovanja obeh domov slovenskega parlamenta.

Slovenščina

Skupni sprejem ob 25-letnici Državnega sveta in Državnega zbora

Predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez in predsednik Državnega sveta Mitja Bervar sta v petek, 20. oktobra 2017 v predverju velike dvorane Državnega zbora pripravila sprejem ob 25-letnici delovanja obeh domov slovenskega parlamenta.

Slovenščina

Otvoritev razstave Filatelistična dediščina Celja

Državni svet Republike Slovenije, Pokrajinski muzej Celje ter Filatelistični in numizmatični klub Celje so v predverju dvorane Državnega sveta odprli razstavo, na kateri so prvič celovito predstavili filatelistično zgodovino Celja. Udeležence je uvodoma nagovoril predsednik Državnega sveta Mitja Bervar.

Slovenščina

Srečanje predstavnikov društev in zvez s področja kulture pri predsedniku Državnega sveta

Predsednik Državnega sveta se je 13. oktobra 2017 srečal z predstavniki kulturnih društev in zvez. Na srečanju so med drugim pregledali dejavnosti Državnega sveta na področju kulture v letih 2012 - 2017 ter se pogovorili o volitvah predstavnika kulture in športa v Državnem svetu Republike Slovenije.

-- video placeholder --
Slovenščina

Strani

Copyright 2013, Vse pravice pridržane