Novice

7. 12. 2017

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 7. decembta 2017, na povabilo predsednika Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva Boža Dimnika udeležil slovesnosti ob 25-letnici delovanja društva.

Delo komisij

Poročila in mnenja komisij Državnega sveta Republike Slovenije.

Preberi več

Moje roke so moj jezik

Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije je v sodelovanju z Državnim svetom Republike Slovenije ob Dnevu slovenskega znakovnega jezika, 14.11.2014 pripravila posvet o problematiki izobraževanja gluhih in naglušnih otrok v znakovnem jeziku.

Slovenščina

23. redna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet Republike Slovenije se je v sredo, 12. 11., sestal na 23. seji. Državni svetniki so tokrat gostili predsednika vlade Mira Cerarja, ki ji je predstavil delo svoje vlade, načrte in odgovoril na vprašanja, ki so jih pripravile interesne skupine DS. Po predstavitvi predsednika vlade so svoja mnenja predstavili še vodje interesnih skupin, ob koncu pa se je premier zavzel za okrepitev sodelovanja vlade in Državnega sveta in poudaril vlogo DS pri iskanju kakovostnih rešitev.

Slovenščina

Predsednik Državnega sveta sprejel poslanca ruske dume in veleposlanika Ruske federacije

Predsednik Državnega sveta RS Mitja Bervar je 5.11. sprejel poslanca Državne dume Federalnega zbora Ruske federacije in podpredsednika Odbora za delo, socialno politiko in zadeve veteranov Miahila Moisejeva. Spremljal ga je veleposlanik Ruske federacije v Sloveniji dr. Doku Zavgajev. Sogovorniki so se pogovarjali o sodelovanju med obema parlamentoma, pri čemer so izpostavili zlasti dobre stike med obema drugima domovoma parlamentov Republike Slovenije in Ruske federacije.

Slovenščina

Predsednik Državnega sveta na slovesnostih ob Spominu dneva na mrtve

Predsednik Državnega sveta RS Mitja Bervar je v četrtek, 30.11., ob Dnevu spomina na mrtve položil venec na mestu, kjer začasno hranijo posmrtne ostanke iz prikritega grobišča Brezno pri Konfinu. Zatem se je udeležil spominske slovesnosti pri grobnici na pokopališču v Slovenski Bistrici in ob tem nagovoril udeležence. Med drugim je poudaril, da moramo v civiliziranem svetu delovati v smeri razumevanja in sprave. Prvi pogoj pa je pošten odnos do zgodovinske resnice, do razumevanja vzrokov in posledic dogodkov v nekem času in prostoru.

Slovenščina

Plakete Državnega sveta za leto 2014

Javni poziv za predloge najzaslužnejših društvenih delavcev in delavk - prostovoljcev in prostovoljk za prejemnike plaket Državnega sveta za leto 2014.

Slovenščina

Strani

Copyright 2013, Vse pravice pridržane