Novice

7. 12. 2017

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 7. decembta 2017, na povabilo predsednika Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva Boža Dimnika udeležil slovesnosti ob 25-letnici delovanja društva.

Delo komisij

Poročila in mnenja komisij Državnega sveta Republike Slovenije.

Preberi več

21. redna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet Republike Slovenije se je v sredo, 17. septembra 2014, sestal na 21. redni seji. Državni svetniki so se med drugim seznanili z letnim poročilom Banke Slovenije za leto. Državni svet se je seznanil tudi s poročilom Nadzornega odbora Sklada za financiranje razgradnje NEK in za odlaganje radioaktivnih odpadkov iz NEK o poslovanju Sklada za leto 2013.

Slovenščina

Na odprtju 58. državnega tekmovanja oračev Slovenije predsednik DS in komisija DS za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Predsednik Državnega sveta RS Mitja Bervar se je v petek, 12. 9., v Koblarjih udeležil slovesnega odprtja 58. državnega tekmovanja oračev Slovenije in 20. državnega tekmovanja dijakov biotehniških šol v oranju in tudi nagovoril udeležence. Med drugim je poudaril, da je potreba po zadostni pridelavi hrane stalnica vseh družb. Vedno znova ugotavljamo, kako zelo je pomembna prehranska samozadostnost. Hrana je namreč osnovni energent, predpostavka življenja in obstoja. Zadostna pridelava hrane je zato cilj vsake samostojne države.

Slovenščina

Obnovljiva energija za energetsko varnost in stabilnost gospodarstva

Zveza društev za biomaso Slovenije je v sodelovanju z Državnim svetom Republike Slovenije 11. septembra 2014, v dvorani Državnega sveta organizirala posvet z Hans-Josefom Fellom, predsednikom Energy Watch Group iz Berlina, na temo: Obnovljiva energija za energetsko varnost in stabilnost gospodarstva. Pričakovati je, da se bodo krizna žarišča v svetu z naraščanjem prebivalstva in z nepredvidljivimi posledicami klimatskih sprememb širila in poglabljala.

Slovenščina

Odprtje razstave likovne sekcije Zlati žarek v Državnem svetu

Ob 10. obletnici delovanja likovne sekcije Zlati žarek so v sodelovanju z Državnim svetom RS v sredo, 10. septembra, v preddverju dvorane Državnega sveta odprli likovno razstavo z motiviko kraške pokrajine. Slovesno jo je odprl predsednik DS RS Mitja Bervar, ki je med drugim poudaril, da je ljubiteljska kultura je izvir, ki napaja celotno narodovo telo, ga oskrbuje z energijo in mu daje moč za danes in jutri. Za kulturo - naj bo ta vrhunska, profesionalna ali ljubiteljska – vselej stojijo posamezniki, ki z vso predanostjo povezujejo ljudi in gradijo kulturno omrežje.

Slovenščina

Posvet o konceptu Zero Waste v Državnem svetu RS

Ekologi brez meja so v sodelovanju z Državnim svetom Republike Slovenije in Zero Waste Europe v torek, 9.septembra, pripravili posvet na temo Zero Waste koncepta ter prvih slovenskih občin in prve evropske prestolnice na poti do Zero Waste. Gostje iz evropske mreže nacionalnih organizacij in lokalnih skupnosti Zero Waste Europe so govorili o Zero Waste konceptu in predstavili dosežke nekaterih primerov dobre prakse.

Slovenščina

Strani

Copyright 2013, Vse pravice pridržane