Novice

7. 12. 2017

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 7. decembta 2017, na povabilo predsednika Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva Boža Dimnika udeležil slovesnosti ob 25-letnici delovanja društva.

Delo komisij

Poročila in mnenja komisij Državnega sveta Republike Slovenije.

Preberi več

Predstavitev rezultatov raziskave o odnosu slovenskih srednješolcev do alkohola v Državnem svetu

Predsednik Državnega sveta RS Mitja Bervar se je v petek, 24. 10., udeležil javne predstavitve rezultatov raziskave, v kateri so ugotavljali odnos slovenskih osnovnošolcev do alkohola. Organizatorji , Društvo Žarek upanja , želijo slovenskim otrokom in mladoletnikom omogočiti zdrav celostni razvoj v spodbudnih socialnih okoljih. Projekt poteka pod strokovnim vodstvom dr. Zdenke Čebašek - Travnik.

Slovenščina

Za oživitev in razvoj slovenskega gradbeništva

Odbor Zbora za oživitev in razvoj slovenskega gradbeništva in Državni svet Republike Slovenije sta pripravila posvet, na katerem so iskali rešitve in oblikovali predloge za oživitev in razvoj gradbeništva v Sloveniji, ki se je v zadnjem obodbju znašlo v velikih težavah.

Uvodoma je udeležence nagovoril predsednik Državnega sveta Mitja Bervar.

Nagovor predsednika DS RS Mitje Bervarja:

gradbenistvo_20_10_2014.doc

Slovenščina

22. redna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet Republike Slovenije se je v sredo, 15. 10., sestal na 22. redni seji. Državni svetniki so se med drugim seznanili z letnim poročilom Urada varuha človekovih pravic, ki jim ga je predstavila Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer. Ob tem so opozorili na številne težave v slovenski družbi na področju človekovih pravic, ki so posledica gospodarskih in socialnih razmer. Opozorili so tudi na ne dovolj aktiven odnos nekaterih institucij do tega vprašanja.

Slovenščina

Posvet Socialna varnost uporabnikov z duševnimi težavami

V Državnem svetu RS se je v petek, 10. oktobra, odvil posvet z naslovom Socialna varnost uporabnikov z duševnimi težavami. Posvet predstavlja nadaljevanje in nadgradnjo posveta Skrb za duševno zdravje – zagotavljanje stabilnosti sistema kot podlage za razvoj, ki ga je Državni svet organiziral 8. oktobra 2013. S posvetom smo obeležili svetovni dan duševnega zdravja 10.

Slovenščina

Delegacija Državnega sveta Republike Slovenije na Koroškem

Delegacija Državnega sveta RS na čelu s predsednikom DS Mitjo Bervarjem je v ponedeljek, 6. oktobra, obiskala Koroško. V delegaciji so poleg predsednika bili še sekretar DS Marjan Maučec, sekretarka Komisije za mednarodne odnose in evropske zadeve Lilijana Žurman, sekretarka Komisije za kulturo, znanost, šolstvo in šport mag. Damijana Zelnik, vodja kabineta predsednika DS Ariana Debeljak, urednica publikacij mag. Marjeta Tratnik Volasko, in predstavnik za stike z javnostjo Robert Celestina.

Slovenščina

Mednarodni simpozij Evropa med napredkom in odgovornostjo

Združenje krščanskih poslovnežev Slovenije in Združenje nemških krščanskih poslovnežev Konrad Adenauer sta organizirala simpozij o poslanstvu poslovneža v sodobni Evropi. Udeležence je uvodoma nagovoril predsednik Državnega sveta Republike Slovenije Mitja Bervar.

Nagovor predsednika DS Mitje Bervarja:

mednarodni_simpozij_3_10_2014.doc

Slovenščina

Predsednik DS na zaključku Festivala za tretje življenjsko obdobje

Predsednik Državnega sveta RS Mitja Bervar se je kot osrednji govornik udeležil slavnostnega zaključka Festivala za tretje življenjsko obdobje 2014. Festival je edinstvena tovrstna prireditev za starejše v Sloveniji in prostor za izmenjavo idej, posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in solidarnosti med generacijami.

Slovenščina

Strani

Copyright 2013, Vse pravice pridržane