Novice

7. 12. 2017

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 7. decembta 2017, na povabilo predsednika Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva Boža Dimnika udeležil slovesnosti ob 25-letnici delovanja društva.

Delo komisij

Poročila in mnenja komisij Državnega sveta Republike Slovenije.

Preberi več

Državni svet ob 25. juniju, Dnevu državnosti

Dan državnosti je slovenski državni praznik, ki ga praznujemo kot spomin na 25. junij 1991, ko je Slovenija formalno postala neodvisna država. Na ta dan sta bili sprejeta Deklaracija o neodvisnosti Slovenije in Temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije.

Predsednik Državnega sveta RS Mitja Bervar se je na predvečer Dneva državnosti ob 18. uri udeležil svete maše za domovino, ki jo je v ljubljanski stolnici pripravila Slovenska škofovska konferenca.

Slovenščina

Delegacija Državnega sveta RS v Slovenj Gradcu

Delegacija Državnega sveta RS v kateri so bili predsednik DS Mitja Bervar, sekretar DS Marjan Maučec ter državna svetnika Franc Golob in Janko Požežnik, je v torek, 24.6., obiskala Slovenj Gradec.

Slovenščina

Predsednik DS na 45. taboru slovenskih pevskih zborov

Predsednik Državnega sveta RS Mitja Bervar se je kot slavnostni govornik udeležil 45. tabora slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični. Dogodek se je začel ob 12. uri s slavnostno povorko, nagovoru predsednika Državnega sveta pa je sledil koncert združenih pevskih zborov, godbe Cerknica in glasbene šole Grosuplje. Številne navzoče je nagovoril tudi predsednik tabora slovenskih pevskih zborov, državni svetnik Jernej Lampret.

Slovenščina

Odprtje filatelistične razstave v preddverju dvorane Državnega sveta

Ribiška zveza Slovenije, Filatelistična zveza Slovenije in Pošta Slovenije so v sodelovanju z Državnim svetom Republike Slovenije pripravile filatelistično razstavo z naslovom Ribe na znamkah. Razstava je namenjena obeležitvi Dneva slovenskih ribičev in projekta Ohranimo domorodne ribje vrste. Udeležence otvoritve je nagovoril tudi predsednik Državnega sveta Mitja Bervar in uradno odprl razstavo.

Slovenščina

Letna konferenca Obnovljiva in učinkovita raba energije za Slovenijo do 2030

Redno letno slovensko konferenco Obnovljiva in učinkovita raba energije za Slovenijo do 2030 organizira Zveza društev za biomaso Slovenije skupaj z Energetsko agencijo za Podravje in v sodelovanju z Državnim svetom Republike Slovenije. Udeležence je uvodoma nagovoril predsednik Državnega sveta RS Mitja Bervar.

 

-- video placeholder --

 

Slovenščina

Predsednik DS na otvoritvi vseslovenskega Tedna ljubiteljske kulture

Predsednik Državnega sveta Republike Slovenije Mitja Bervar se je 15. junija 2014 udeležil osrednje otvoritvene slovesnosti ob začetku vseslovenskega Tedna ljubiteljske kulture. Slovesnost je potekala na Muzejski ploščadi Metelkova v Ljubljani. Prireditev pripravljata Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Zveza kulturnih društev Slovenije.

Slovenščina

19. redna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet RS se je v sredo, 11. junija 2014 sestal na 19. redni seji. Potrdil je mandata dveh novih državnih svetnikov, izvoljenih na nadomestnih volitvah, Bojana Kontiča in Rudija Matjašiča.

Slovenščina

Strani

Copyright 2013, Vse pravice pridržane