Novice

7. 12. 2017

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 7. decembta 2017, na povabilo predsednika Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva Boža Dimnika udeležil slovesnosti ob 25-letnici delovanja društva.

Delo komisij

Poročila in mnenja komisij Državnega sveta Republike Slovenije.

Preberi več

Mednarodni zeleni inkubator

Slovenski razvojni svet je v sodelovanju Z Državnim svetom DS v torek, 8. aprila, v dvorani DS pripravil strokovni posvet z naslovom Mednarodni zeleni inkubator s predstavitvijo prototipne zgradbe zelenega inkubatorja in trajnostnega načina prebivanja.

Slovenščina

10. izredna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet RS je na izredni seji v četrtek, 3.4.2014, razpravljal o predlogu odložilnega veta na Zakon o Slovenskem državnem holdingu (ZSDH-1). Predlog je vložila skupina državnih svetnikov s prvopodpisanim Brankom Šumenjakom.

Slovenščina

Plečnikov slovenski parlament

V prostorih slovenskega parlamenta je bila v sredo, 26. marca 2014 novinarska konferenca, na kateri je društvo Gallus Barthilomaeus iz Šentjerneja, ki si prizadeva za ohranjanje in razvoj narodove kulture in identitete, predstavilo odbor za postavitev Plečnikovega parlamenta in pobudo, da bi naposled postavili Plečnikov slovenski parlament ali Dom slovenske kulture.

Slovenščina

Strategija razvoja slovenskega bančništva

24. marca 2014 je v dvorani Državnega sveta potekal posvet z nalovom: Strategija razvoja slovenskega bančništva. Bančni sektor se v razmerah intenzivnih pretresov nahaja pred izzivi, kako zagotoviti uspešno sanacijo in razvoj slovenskega bančništva v prihodnje. Težave, ki smo jim priča, so razkrile stranpoti, ki se v prihodnje ne smejo ponoviti, da ne bi čez nekaj let zopet prišli v položaj, podoben današnjemu. Udeležence je uvodoma nagovoril predsednik Državnega sveta RS Mitja Bervar.

Slovenščina

Možnosti zaposlovanja mladih - iskanje rešitev v evropskem in slovenskem prostoru

Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji in Državni svet Republike Slovenije sta v petek, 21.3., v dvorani Državnega sveta pripravila posvet Možnosti zaposlovanja mladih - iskanje rešitev v evropskem in slovenskem prostoru . Z njim sta želela s čim več različnih vidikov osvetliti že dlje časa skrb zbujajočo situacijo visoke stopnje brezposelnosti mladih v Sloveniji in Evropski uniji.

Slovenščina

16. redna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet RS se je v sredo, 19. marca 2014 sestal na 16. redni seji in med drugim razpravljal o predlogu resolucije o nacionalnem programu na področju prepovedanih drog 2014-2020 in ga podprl. Obravnaval je tudi predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin in ga potrdil.

Slovenščina

Strani

Copyright 2013, Vse pravice pridržane