Novice

7. 12. 2017

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 7. decembta 2017, na povabilo predsednika Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva Boža Dimnika udeležil slovesnosti ob 25-letnici delovanja društva.

Delo komisij

Poročila in mnenja komisij Državnega sveta Republike Slovenije.

Preberi več

Kdo je delu ukradel čast?

Varuhinja človekovih pravic RS in Državni svet RS sta v četrtek, 24. aprila, v dvorani Državnega sveta pripravila posvet z naslovom Kdo je delu ukradel čast? Udeležence sta uvodoma nagovorila Predsednik DS Mitja Bervar in varuhinja človekov pravic RS Vlasta Nussdorfer, ki sta izpostavila najbolj pereča vprašanja na področju trga dela v Sloveniji in zakonodaje, ki ga ureja.

Slovenščina

17. redna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet RS se je v sredo, 16. aprila, sestal na 17. redni seji. V okviru razširitve dnevnega reda so državni svetniki razpravljali o predlogu zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o trošarinah in ga podprli z zadržkom. Državni svetniki so med drugi obravnavali letno poročilo Računskega sodišča Republike Slovenije in ga podprli. Razpravljali so tudi o spremembah in dopolnitvah Zakona o lokalni samoupravi.

Slovenščina

Otvoritvena konferenca delovanja Evropskega pravnega inštituta v Sloveniji v Državnem svetu RS

Evropski pravni inštitut (European Law Institute - ELI) je v sodelovanju z Državnim svetom Republike Slovenije in Evropskim centrom za reševanje sporov (ECDR) v ponedeljek, 14. aprila, v dvorani Državnega sveta pripravil otvoritveno konferenco delovanja Evropskega pravnega inštituta v Sloveniji v luči njenega vključevanja v razvoj evropskega prava.

Slovenščina

Predsednik Državnega sveta na slavnostni seji Ekonomsko-socialnega sveta

Predsednik državnega sveta RS Mitja Bervar se je v petek, 11. aprila 2014 v Kristalni dvorani Predsedniške palače udeležil slavnostne seje ob 20-letnici delovanja Ekonomsko-socialnega sveta.

Častni gost je bil predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor, slavnostna govornica pa je bila predsednica vlade, mag. Alenka Bratušek.

Slovenščina

Za vse enako dostopna zdrava hrana kot osnovna človekova pravica

ŠENT – Slovensko združenje za duševno zdravje je 10. aprila 2014 v dvorani Državnega sveta RS organiziral posvet z naslovom: "Za vse enako dostopna zdrava hrana kot osnovna človekova pravica ".

Slovenščina

Predsednik DS na 1. SME konferenci na GZS

Predsednik Državnega sveta RS Mitja Bervar se je 9. aprila 2014 udeležil 1. SME konference z naslovom: Ali je na obzorju ponovna oživitev srednjih in malih podjetij v Sloveniji?

Konferenco je pripravila Gospodarska zbornica Slovenije, predsednik DS pa je ob začetku tudi nagovoril udeležence. Na prireditvi so prvič podelili tudi priznanje Pomladni veter, posamezniku ali organizaciji v Sloveniji, ki je največ prispeval k razvoju podjetniškega okolja v Sloveniji.

Slovenščina

Strani

Copyright 2013, Vse pravice pridržane