Novice

7. 12. 2017

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 7. decembta 2017, na povabilo predsednika Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva Boža Dimnika udeležil slovesnosti ob 25-letnici delovanja društva.

Delo komisij

Poročila in mnenja komisij Državnega sveta Republike Slovenije.

Preberi več

8. izredna seja Državnega sveta RS

Državni svet RS sprejel veto na Zakon o zdravilih

Državni svet Republike Slovenije se je v torek, 11. februarja, sestal na 8. izredni seji in na zahtevo skupine državnih svetnikov s prvopodpisanim Dragom Ščernjavičem razpravljal o predlogu odložilnega veta na Zakon o zdravilih (ZZdr-2), EPA 1508-VI. Državni svetniki so predlog za odložilni veto sprejeli.

Slovenščina

Razstava 150 let sokolstva v Sloveniji v Državnem svetu RS

V ponedeljek, 10. februarja, je predsednik DS RS Mitja Bervar v preddverju dvorane DS odprl razstavo z naslovom Sokoli skozi čas, ki jo je pripravila Sokolska zveza Slovenije v okviru projekta javne tribune Slovenski sokoli in njihov vpliv na slovensko zgodovino 1863-2013. Njen avtor je prof. dr. Ivan Čuk, soavtorji pa dr. Tomaž Pavlin, mag. Jože Podpečnik in mag. Andrej Pregelj.

Slovenščina

Predsednik Državnega sveta Republike Slovenije na podelitvi Prešernovih nagrad 2014

Predsednik DS RS Mitja Bervar se je v petek, 7. februarja, udeležil osrednje državne proslave ob kulturnem prazniku in podelitve Prešernovih nagrad in nagrad Prešernovega sklada v Cankarjevem domu v Ljubljani.  Proslavo, ki je nosila naslov Živeti umetnost - presegati čas, je pripravil režiser Matej Filipčič. Glasbeni program sta izvedla Simfonični orkester RTV Slovenija in Slovenski tolkalni projekt (StoP) pod vodstvom dirigenta En Shaa. Oblikoval ga je skladatelj Lojze Lebič. Predsednik Državnega sveta se je ob tem na kratko tudi srečal z nagrajenci.

Slovenščina

Kaj kultura praznuje - vloga slovenske ljubiteljske kulture

Državni svet RS ob kulturnem prazniku podprl ljubiteljsko kulturo v Sloveniji

Državni svet RS je v petek, 7. februarja, ob kulturnem prazniku v sodelovanju z JSKD pripravil posvet z naslovom Kaj kultura praznuje - vloga slovenske ljubiteljske kulture, na kateri so se udeleženci pogovarjali o pomenu in položaju ljubiteljske kulture v Sloveniji.

Slovenščina

7. izredna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet Republike Slovenije na 7. izredni seji odločal o predlogih dveh odložilnih vetov.

Slovenščina

Predsednik Državnega sveta na sprejemu za diplomatski zbor

Predsednik državnega sveta, Mitja Bervar se je v ponedeljek, 27. januarja 2014 udeležil sprejema za diplomatski zbor ob pričetku novega leta.
Sprejem sta v kongresnem centru Brdo pri Kranju pripravila predsednik republike Borut Pahor in predsednica vlade, Alenka Bratušek.

Slovenščina

Strani

Copyright 2013, Vse pravice pridržane