Novice

7. 12. 2017

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 7. decembta 2017, na povabilo predsednika Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva Boža Dimnika udeležil slovesnosti ob 25-letnici delovanja društva.

Delo komisij

Poročila in mnenja komisij Državnega sveta Republike Slovenije.

Preberi več

Predsednik Državnega sveta na odprtju nove Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo

Predsednik Državnega sveta RS Mitja Bervar se je 6. junija 2014 udeležil svečane otvoritve novogradnje Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo ter Fakultete za računalništvo in informatiko (Univerza v Ljubljani). Slovesnost je bila pred novo zgrajenim objektom na Večni poti v Ljubljani.

Slovenščina

Delovni obisk predstavnikov Senata Češke republike v DS

Na delovnem obisku v Državnem svetu RS se je mudila delegacija komisije za delovna področja urada Senata Češke republike. Goste iz Češke je najprej sprejel predsednik DS Mitja Bervar z delegacijo, v kateri so bili predsednik mandatno-imunitetne komisije Branko Šumenjak, sekretar DS Marjan Maučec, namestnik sekretarja DS dr. Dušan Štrus in sekretarka KMOEZ Lilijana Žurman. Sledil je razgovor s člani mandatno-imunitetne komisije pod vodstvom predsednika komisije Branka Šumenjaka, na slovenski strani so se bodo pogovora udeležili še državni svetniki Igor Antauer, mag.

Slovenščina

Sprejem delegacije Odbora za kmetijstvo spodnjega doma parlamenta Češke republike

Delegacija Državnega sveta Republike Slovenije, v kateri so bili predsednik DS Mitja Bervar ter državna svetnika Cvetko Zupančič in Miloš Pohole, se je 28. maja 2014 srečala z delegacijo Odbora za kmetijstvo spodnejga doma parlamenta Češke republike. Govorili so o sodelovanju med Republiko Slovenijo in Češko republiko na področju kmetijstva ter o ključnih vprašanjih, ki se na področju kmetijstva obravnavajo v okviru Evropske unije.

Slovenščina

18. redna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet RS se je v sredo, 14.maja 2014 sestal na 18. redni seji. Državni svetniki med drugim niso podprli Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o financiranju občin, ki ga je Državnemu zboru v obravnavo predložila Vlada po skrajšanem postopku. Razpravljali so o predlogu zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o ohranjanju narave in ga podprli. Na dnevnem redu je bila tudi obravnava Letnega poročila o delu Državne revizijske komisije za leto 2013 ter obravnava zaključkov posveta Možnosti zaposlovanja mladih – iskanje rešitev v evropskem in slovenskem prostoru.

Slovenščina

Sprejem veleposlanika Francoske republike

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar je v torek, 13. 5. 2014, sprejel veleposlanika Francoske republike nj. eksc. gospoda Pierre-Françoise Mourier-ja. 

Slovenščina

Predsednik DS na proslavi ob 10. obletnici vstopa Republike Slovenije v Evropsko unijo v Vitanju

Osrednji dogodek v okviru obeleževanja 10. obletnice vstopa Republike Slovenije v Evropsko unijo je bila državna proslava, ki je potekala v petek, 9 maja 2014 v Kulturnem središču evropskih vesoljskih tehnologij (KSEVT) v Vitanju. Na proslavi, kjer so avtorji prireditve nameravali združiti umetnost im znanost Slovenije in Evrope, je bila slavnostna govornica predsednica vlade mag. Alenka Bratušek v odstopu, proslave pa se je ob predsedniku države Borutu Pahorju, udeležil tudi predsednik Državnega sveta, Mitja Bervar in številni drugi ugledni gostje.

Slovenščina

11. izredna seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državni svet RS na izredni seji v ponedeljek, 5.5.2014 izglasoval odložilni veto na Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o lastninskem preoblikovanju Loterije Slovenije (ZLPLS-F), EPA 1601-VI. Zakon je Državni zbor RS sprejel na 24. redni seji 28. 4. 2014. Za veto je glasovalo 17 svetnikov, proti pa 14. Predlog za odložilni veto je vložila skupina državnih svetnikov s prvopodpisanim Bojanom Kekcem.

-- video placeholder --
Slovenščina

Sprejem člana Evropskega računskega sodišča

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar je 28. aprila 2014 sprejel člana Evropskega računskega sodišča Milana M. Cvikla. Ta je predsedniku Državnega sveta predstavil strategijo ERS za obdobje 2013-2017 in ga seznanil z letnim delovnim programom ERS za leto 2014, ki je bil predstavljen Odboru Evropskega parlamenta za proračunski nadzor.

Slovenščina

Strani

Copyright 2013, Vse pravice pridržane