Novice

7. 12. 2017

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 7. decembta 2017, na povabilo predsednika Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva Boža Dimnika udeležil slovesnosti ob 25-letnici delovanja društva.

Delo komisij

Poročila in mnenja komisij Državnega sveta Republike Slovenije.

Preberi več

Novinarska konferenca Državnega sveta RS

Na novinarski konferenci Državnega sveta RS v četrtek, 27.2. 2014, sta predsednik DS Mitja Bervar in državna svetnica ter predsednica komisije za gospodarstvo, obrt, turizem in finance mag. Marija Lah medijem predstavila poročilo o delu DS za leto 2013, povzela 15. Sejo DS RS in med drugim napovedala posveta z naslovom Kako vrniti denar odnesen iz Slovenije ter Strategija slovenskega bančništva, ki bosta 14. in 24. marca.

Slovenščina

15. seja Državnega sveta Republike Slovenije

Državne svetnike je nagovoril predsednik republike Borut Pahor

Slovenščina

Sprejem veleposlanika Indije

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar je na vljudnostni obisk v petek, 21. februarja 2014, sprejel veleposlanika Indije nj. eksc. Sarvajit-a Chakravarti-ja. Sogovornika sta se strinjala, da je možno odlične in prijateljske odnose med državama še nadgraditi, zlasti na področju gospodarskega sodelovanja. Posebno pozornost pa sta namenila možnostim sodelovanja na področju kulture in športa. Glede na to, da tudi v Indiji zakonodajno oblast predstavlja dvodomni parlament, sta soglašala, da bi bilo primerno vzpostaviti stike tudi na tem področju.

Slovenščina

Sprejem romunskega veleposlanika

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar je v torek, 18. februarja 2014, sprejel na vljudnostni obisk veleposlanika Romunije v RS nj. eksc. g. Marius-a Cosmin Boiangiuja.
Predsednik Bervar se je zahvalil, ker nam je Romunija v začetku februarja letos  poslala dva agregata zaradi olajšanja odprave posledic nedavne vremenske ujme s snegom in žledom, kar odraža solidarnost prijateljske države.

Slovenščina

Projekt Rastoča knjiga tudi v OŠ Stična v Ivančni Gorici

Predsednik DS RS Mitja Bervar je v petek, 14. februarja, v okviru projekta Rastoča knjiga obiskal OŠ Stična v Ivančni Gorici. Na omenjeni šoli so 6. februarja odkrili kip Rastoče knjige, projekta, katerega pokrovitelj je Državni svet RS. Ker se predsednik Mitja Bervar odkritja ni mogel udeležiti, je šolo obiskal v petek. Otroci so mu pripravili kratek kulturni program, nato se je zapletel v pogovor z njimi. V knjigo Rastoče knjige na OŠ Stična je tudi zapisal svoje misli o pomembnosti knjige in branja med mladimi.

Slovenščina

Predsednik DS sprejel slovaškega veleposlanika

Predsednik Državnega sveta RS Mitja Bervar je v četrtek, 13. februarja 2014, sprejel na predstavitveni obisk novoimenovanega veleposlanika Republike Slovaške v RS,nj. eksc. g. Juraja Migaša.

Sogovornika sta se strinjala, da so odnosi med državama dobri in prijateljski, brez odprtih vprašanj.Gospodarsko sodelovanje je v porastu in podpirali bomo vse napore za njegov nadaljnji razvoj. Prav tako je pomembno  sodelovanje na vseh področjih skupnega interesa.

Slovenščina

Predsednik DS sprejel hrvaško veleposlanico v Sloveniji

Predsednik Državnega sveta RS Mitja Bervar je v četrtek, 13. februarja 2014, sprejel na predstavitveni obisk novoimenovano izredno in pooblaščeno veleposlanico Republike Hrvaške v Republiki Sloveniji Vesno Terzić.

Slovenščina

Sprejem veleposlanika Francoske republike

Predsednik  Državnega  sveta RS Mitja Bervar je v sredo, 12. Februarja 2014, sprejel  veleposlanika Francoske republike nj. eksc. g. Pierre-Francois Mourier-ja.

Slovenščina

Strani

Copyright 2013, Vse pravice pridržane