Novice

7. 12. 2017

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 7. decembta 2017, na povabilo predsednika Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva Boža Dimnika udeležil slovesnosti ob 25-letnici delovanja društva.

Delo komisij

Poročila in mnenja komisij Državnega sveta Republike Slovenije.

Preberi več

Kako vrniti denar, ki je bil iz Slovenije odnesen v tujino?

14. marca 2014 je v dvorani Državnega sveta potekal posvet z nalovom: Kako vrniti denar, ki je bil iz Slovenije odnesen v tujino? Na posvetu so skušali poiskati odgovore na vprašanje izvora sedanjih težav v slovenskem bančnem sistemu, v povezavi z odlivi znatnih denarnih sredstev, ki so jih prejemniki bančnih kreditov, ki sedaj bremenijo bilance slovenskih bank, transferirali v tujino in so tam tudi ostala. Posvet naj bi tudi pripomogel k iskanju ustreznih vzvodov oziroma zakonskih rešitev, s katerimi bi dosegli, da bi se denarna sredstva zopet vrnila v slovenski bančni sistem.

Slovenščina

9. izredna seja Državnega sveta RS

Državni svet Republike Slovenije se je 13. marca 2014 sestal na 9. izredni seji in na zahtevo skupine državnih svetnikov s prvopodpisanim Jankom Požežnikom razpravljal o predlogu odložilnega veta na Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o dostopu do informacij javnega značaja, ki ga je Državni zbor sprejel na 22. redni seji, 6. marca 2014. Na seji je predlog zakona zagovarjal minister za notranje zadeve, dr. Gregor Virant.

Slovenščina

Predsednik DS na 41. tradicionalnem posvetu zadružnikov

Predsednik Državnega sveta Republike Slovenije se je na povabilo Zadružne zveze Slovenije udeležil 41. tradicionalnega posveta zadružnikov, ki je potekal 11. in 12. marca v Grand hotelu Bernardin v Portorožu. Prvi dan je tudi nagovoril udeležence posveta.

zadruzniki_portoroz_-_nagovor_predsednika_ds.doc

-- video placeholder --
Slovenščina

Učinkovito izvajanje ukrepov za vključevanje Romov – skupna skrb države, občin in romske skupnosti

V državnem svetu RS je bil v petek, 7.3.2014, posvet z naslovom Učinkovito izvajanje ukrepov za vključevanje Romov – skupna skrb države, občin in romske skupnosti, ki so ga skupaj pripravili Združenje Forum romskih svetnikov, Državni svet RS in Romano Kher – Romska vas. Udeležence so najprej s kratkimi nagovori pozdravili predsednik DS RS Mitja Bervar, predsednik Združenja Forum romskih svetnikov Slovenije Darko Rudaš in podpredsednica Državnega zbora Renata Brunskole.

Slovenščina

Predsednik DS na podelitvi nagrad Gospodarske zbornice Slovenije

Predsednik Državnega sveta Republike Slovenije Mitja Bervar se je v sredo, 5.marca, udeležil slavnostne podelitve nagrad Gospodarske zbornice Slovenije. Nagrade podeljujejo za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2013. Prireditev je potekala v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Slovenščina

150 let Sokolstva v Sloveniji

 

Sokolska zveza Slovenije in Državni svet Republike Slovenije sta v četrtek, 27. februarja, pripravila javni posvet z naslovom 150 sokolstva v Sloveniji (1863 - 2013).

Udeležence je uvodoma nagovoril predsednik Državnega sveta RS Mitja Bervar:

sokoli_posvet_27_02_2014_nagovor_predsednika_ds.docx

Slovenščina

Strani

Copyright 2013, Vse pravice pridržane