Novice

7. 12. 2017

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je 7. decembta 2017, na povabilo predsednika Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva Boža Dimnika udeležil slovesnosti ob 25-letnici delovanja društva.

Delo komisij

Poročila in mnenja komisij Državnega sveta Republike Slovenije.

Preberi več

Delegacija Državnega sveta Republike Slovenije na 52. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA

Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma v Gornji Radgoni se je že tradicionalno udeležila tudi delegacija Državnega sveta Republike Slovenije, v kateri so bili predsednik DS Mitja Bervar, sekretar DS Marjan Maučec ter predstavniki strokovne službe v okviru pristojnih komisij DS. Predsednik DS Mitja Bervar je bil tudi eden slavnostnih govornikov ob zadružnem dnevu in podelitvi priznanj najzaslužnejšim zadružnicam in zadružnikom.

Slovenščina

Delegacija Državnega sveta Republike Slovenije na slovesnosti pri Ruski kapelici

Delegacija Državnega sveta RS se je v nedeljo, 27. 7., udeležila tradicionalne slovesnosti pri Ruski kapelici, ki je bila letos tudi v znamenju 100. obletnice začetka I. svetovne vojne. V delegaciji Državnega sveta so bili predsednik DS Mitja Bervar, podpredsednik DS mag. Stojan Binder, predsednik komisije za mednarodne odnose in evropske zadeve ter državni svetnik dr. Janvit Golob, državni svetnik mag. Stevo Ščavničar, sekretar DS Marjan Maučec, sekretarka komisije za mednarodne odnose in evropske zadeve Lilijana Žurman ter vodja kabineta predsednika DS Ariana Debeljak.

Slovenščina

Predsednik Državnega sveta na setvi ajde

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar se je v okviru Centra biotehnike in turizma Grm Novo mesto udeležil setve ajde v okviru projekta Od setve do žetve - kar sejemo to žanjemo.

Slovenščina

10. obletnica Deklice z rastočo knjigo

Slovesnost ob 10. obletnici Deklice z rastočo knjigo je bila 4. julija 2014, ob 12. uri pri kipu Deklice z rastočo knjigo v Župančičevi jami med Navjem in Železno cesto. Deklica je tokrat zrasla z mislijo pesnika in prevajalca, akademika Cirila Zlobca Samo beseda premaguje čas, v njegov spomin vrisuje svoj obraz.

-- video placeholder --

Slavnostni govorniki so bili:

Slovenščina

20. seja Državnega sveta Republike Slovenije v Mokronogu

Državni svet RS se je v sredo, 2. julija, na povabilo župana občine Mokronog-Trebelno Antona Mavra sestal na 20. seji v kulturnem domu v Mokronogu. Gre za nadaljevanje tradicije terenskih sej DS, kjer se državni svetniki podrobneje seznanijo z razmerami na lokalni ravni. Pred začetkom seje je skupina državnih svetnikov s predsednikom DS Mitjo Bervarjem na čelu obiskala podjetje M Tom, kjer po stečaju podjetja TOM skupina nekdanjih zaposlenih uspešno oživlja program sedežnih garnitur, a se pri tem srečuje s številnimi težavami.

Slovenščina

20. seja Državnega sveta v Mokronogu

 

Dnevni red:

1. Odobritev zapisnika 19. seje Državnega sveta Republike Slovenije

2. Pobude in vprašanja državnih svetnic in svetnikov

3. Odnos države do lokalnih skupnosti

4. Poročilo  o  izvajanju  programa  ukrepov  upravljanja  voda za obdobje 2011-2015, EPA 1996-VI

5. Poročilo o delu Specializiranega državnega tožilstva RS za leto 2013, EPA 1983 - VI

6. Predlog sklepa o dopolnitvi sklepa o izvolitvi predsednikov, podpredsednikov in članov komisij Državnega sveta Republike Slovenije

Slovenščina

Strani

Copyright 2013, Vse pravice pridržane